Μέτρηση στρώματος

Πως να μετρήσετε σωστά το στρώμα σας!!!

Είναι πολύ σημαντικό το καινούριο σας στρώμα να ταιριάζει απόλυτα σωστά με το ήδη υπάρχον κρεβάτι σας. Υπάρχουν δύο τρόποι για να το μετρήσετε σωστά και να εξασφαλίσετε έναν άνετο και υγιή ύπνο

1ος τρόπος

Αφαιρέστε το παλιό σας στρώμα από το κρεβάτι. Μετρήστε το καθαρό άνοιγμα (Α) ανάμεσα στις δύο τραβέρσες για το πλάτος του εσωτερικού του κρεβατιού. Έπειτα μετρήστε το μήκος της τραβέρσας (Β) για το μήκος του εσωτερικού του κρεβατιού.

Αφαιρέστε δύο εκατοστά από το πλάτος του εσωτερικού του κρεβατιού και 2 εκατοστά από το μήκος του εσωτερικού του κρεβατιού και έχετε τις διαστάσεις που θέλετε για το στρώμα σας.

Για παράδειγμα εάν οι μετρήσεις ήταν πλάτος του εσωτερικού του κρεβατιού: 152εκ. και μήκος του εσωτερικού του κρεβατιού: 192εκ. τότε η σωστή διάσταση για το στρώμα θα ήταν πλάτος: 150εκ. – μήκος: 190εκ.

2ος τρόπος

Εάν μετρήσετε το παλιό σας στρώμα θα πρέπει να τσεκάρετε το περιθώριο (αέρα) που έχει σε σχέση με το κρεβάτι και στο πλάτος και στο μήκος (τα παλιά στρώματα ίσως να έχουν ανοίξει λίγο με την πάροδο του χρόνου). Εάν δείτε ότι το στρώμα δεν έχει καθόλου “αέρα” θα πρέπει να αφήσετε λίγο όταν παραγγείλετε το νέο σας στρώμα. Εάν δείτε ότι το στρώμα έχει πολύ αέρα σε σχέση με το κρεβάτι, τότε θα πρέπει να παραγγείλετε το καινούριο στρώμα ένα πόντο μεγαλύτερο στο πλάτος και στο μήκος.

Παράδειγμα 1. μετράμε το παλιό στρώμα και το βρίσκουμε 151×191 εκ. Τσεκάρουμε το περιθώριο (αέρα) και βλέπουμε ότι το στρώμα είναι λίγο σφιχτό, οπότε το νέο στρώμα μας θα πρέπει να είναι 150×90 εκ.

Παράδειγμα 2. μετράμε το παλιό στρώμα και το βρίσκουμε 149×199 εκ. Τσεκάρουμε το περιθώριο και βλέπουμε ότι έχει αρκετό “αέρα”. Οπότε το νέο μας στρώμα θα ήταν καλό να το παραγγείλουμε σε διάσταση 150×200εκ.